Şuşada 6 ölkənin ləziz təamları təqdim olunub
06.09.2024 [17:09]
Dövlət Turizm Agentliyi, Şuşa Şəhəri Dövlət Qoruğu İdarəsi və Milli Kulinariya Mərkəzinin birgə təşkilatçılığı ilə Şuşa şəhərində Beynəlxalq Qastronomiya Gününə həsr edilmiş tədbirdə Azərbaycan, İran, Türkiyə, Özbəkistan, Səudiyyə Ərəbistanı və Pakistanın iftar süfrələrini əks etdirən yeməklər nümayiş olunub.
Tədbirin iştirakçısı olan aşpazlar stendlərdə nümayiş olunan təamlar barədə AZƏRTAC-a məlumat veriblər.
İlk müsahibimiz Araz Əhmədov Azərbaycan stendində ölkəmizin mədəniyyət paytaxtı Şuşanın zəngin mətbəxinə aid yeməklərin nümayiş olunduğunu bildirib. Stendə yaxınlaşan qonaqlar Qarabağ plovu, Xan paxlavaları, qutablar və kabablardan dadmaq imkanı əldə ediblər.
İran stendinin təmsilçisi Rəhim Nərimanov bu ölkənin stendində altı çeşid yeməyin nümayiş olunduğunu bildirib. O deyib: “Bu təamlar arasında İran çörəyi, zeytunu, iki növ kabab, plov və desert yer alıb. Xüsusilə kababın tərkibi barədə məlumat vermək istərdim. Kababa narşərab, qoz və sarımsaq əlavə olunur ki, bu da ona maraqlı və xüsusi dad verir”.
Aşpaz Bətul Hüseynli Şərq ölkələrinin mətbəxi arasında öz rəngarəngliyi ilə seçilən özbək mətbəxinin ləziz təamlarının olduğu stenddə təndirdə bişirilən samsa çörəyinin, Daşkənd halvasının, Özbək toy plovunun nümayiş edildiyini bildirib. Həmçinin stenddə quru meyvələrdən hazırlanan şirniyyatlar da yer alıb.
Türkiyəli aşpaz Hamza Kalkan bu ölkənin stendində Ramazan menyularının nümayiş olunduğunu qeyd edib: “Bizim çox zəngin menyumuz var. Burada qovrulmuş mal əti, təndir quzu əti, plov, güllaç, irmik halvası, ramazan şərbəti, ramazan pidesi və s. təamlar nümayiş olunur”.
Səudiyyə Ərəbistanın mətbəx nümunələrini təqdim edən Çələbi Rəhimov stendə gələn qonaqların nümayiş edilən təamları bəyənəcəklərinə ümidvar olduğunu bildirib. “Biz azərbaycanlı olsaq da, Səudiyyə Ərəbistanını layiqincə təmsil edəcəyimizi düşünürük”, - deyə o əlavə edib.
Pakistan isə beş fərqli yeməklə bu tədbirdə iştirak edib. Pakistanlı aşpaz Mohammad Afzaı nümayiş olunan yeməklər barədə məlumat verərək deyib: “Stendimizdə nümayiş olunan yeməklərdən biri toyuq kormadır. İkinci yemək isə düyü və toyuqdur. Hər iki təam müxtəlif ədviyyatlarla hazırlanır. Bundan əlavə, iki fərqli desert mövcuddur. Bunlar da süd məhsulları və fındıq-qoz kimi əlavələrlə birlikdə hazırlanan çox ləziz təamlardır”.
Xəbər lenti
Hamısına baxDünya
11 Noyabr 11:25
Hadisə
11 Noyabr 10:59
İdman
11 Noyabr 10:21
Hadisə
11 Noyabr 09:42
İdman
11 Noyabr 09:17
Dünya
11 Noyabr 08:55
Hadisə
10 Noyabr 23:20
Hadisə
10 Noyabr 22:19
COP29
10 Noyabr 21:32
Dünya
10 Noyabr 20:21
Hadisə
10 Noyabr 19:40
Sosial
10 Noyabr 18:37
Analitik
10 Noyabr 18:11
Dünya
10 Noyabr 17:45
Xəbər lenti
10 Noyabr 16:39
İqtisadiyyat
10 Noyabr 15:28
Dünya
10 Noyabr 14:41
Maraqlı
10 Noyabr 13:24
Dünya
10 Noyabr 12:30
Dünya
10 Noyabr 11:18
Siyasət
10 Noyabr 10:44
Formula 1
10 Noyabr 10:25
Hadisə
10 Noyabr 09:58
Dünya
10 Noyabr 09:32
Sosial
10 Noyabr 08:19
Diaspor
09 Noyabr 23:21
İdman
09 Noyabr 22:19
Siyasət
09 Noyabr 21:31
Siyasət
09 Noyabr 20:31
Gündəm
09 Noyabr 18:56
İqtisadiyyat
09 Noyabr 18:41
Xəbər lenti
09 Noyabr 18:14
YAP xəbərləri
09 Noyabr 17:56
Siyasət
09 Noyabr 17:20
Sosial
09 Noyabr 16:32
YAP xəbərləri
09 Noyabr 15:58
Dünya
09 Noyabr 15:18
YAP xəbərləri
09 Noyabr 14:58
Xəbər lenti
09 Noyabr 14:52
Siyasət
09 Noyabr 13:25
Gündəm
09 Noyabr 13:22
YAP xəbərləri
09 Noyabr 12:48
YAP xəbərləri
09 Noyabr 11:55
YAP xəbərləri
09 Noyabr 11:37
İdman
09 Noyabr 11:14
Gündəm
09 Noyabr 10:35
Siyasət
09 Noyabr 10:13
Siyasət
09 Noyabr 10:12
Gündəm
09 Noyabr 09:56
MEDİA
09 Noyabr 09:29
Sosial
08 Noyabr 23:19
Sosial
08 Noyabr 22:54
Hərbi
08 Noyabr 22:16
İqtisadiyyat
08 Noyabr 21:31
Siyasət
08 Noyabr 20:55
Dünya
08 Noyabr 20:32
Sosial
08 Noyabr 19:20
Siyasət
08 Noyabr 19:19
Siyasət
08 Noyabr 19:18
Sosial
08 Noyabr 19:17
Xəbər lenti
08 Noyabr 19:16
Gündəm
08 Noyabr 18:49
Dünya
08 Noyabr 18:25
Xəbər lenti
08 Noyabr 18:02
Dünya
08 Noyabr 17:42
Gündəm
08 Noyabr 17:24
Gündəm
08 Noyabr 17:13
Dünya
08 Noyabr 16:30
Dünya
08 Noyabr 15:26
Dünya
08 Noyabr 14:51

